



JORNADES DE PREVENCIÓ
El proper 29 de Juny realitzarem la III Jornada Vibra Estigma & Drogues: l'etiqueta queda-te-la tu!
Es realitzarà en format presencial al Citilab de Cornellà (plaça Can Suris s/n)
La voluntat de la jornada és aportar una mirada crítica en relació a l'estigma associat als usos de drogues.
Tot i que és una jornada gratuïta, cal inscripció previa AQUI
Programa de la Jornada:
9:00h Recepció i benvinguda
9:30h Inauguració de la jornada
Il·lma. Sra. Lluïsa Moret, diputada presidenta de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona.
Pilar Diaz, Alcaldessa d'Esplugues. Adjunta a la presidència de la Diputació de Barcelona i Presidenta de la Mancomunitat de la Fontsanta.
9:45h Problemes socials d’intervenció, l’estigma com a barrera
Oriol Romaní
Doctor en Història (Antropologia Cultural) per la UB (1982), va ser Catedràtic d'Antropologia Social en el Departament d'Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV. Coordinador del Màster Interuniversitari en Antropologia Mèdica i Salut Global, membre del comitè directiu del Màster Interuniversitari en Joventut i Societat. Membre del grup IGIA que va presidir de 2002 a 2012.
Actualment catedràtic emèrit de la URV, membre del Medicinal Anthropology Research Center (URV) i coordinador del Grup de Drogues del Consell Municipal de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona.
11:00h Esmorzar preparat i servit per l’alumnat del PFI Auxiliar d’hoteleria: Cuina i serveis de restauració de la Fundació el Llindar Cornellà de Llobregat.
11:30h Estigma associat a les drogues o al plaer?
Núria Calzada
Psicòloga (UB). Des de l'any 2000 forma part d’Energy Control. Des de fa més d'una dècada és assessora de l'organització colombiana Acción Técnica Social i el 2016 va impulsar la creació de la Red Estatal de Mujeres Antiprohibicionistas (REMA) d'Espanya. El 2021 es va unir a Law Enforment Action Partnership (LEAP Europe) –organització de policies, jutges i fiscals a favor de la reforma– i recentment al consell consultiu de l'Institut RIA de Mèxic. Col·laboradora de la Revista Cáñamo realitzant entrevistes sobre polítiques de drogues arreu del món.
12:45h Inconscients, perdudes, desmotivats. L'estigma en l'adolescència que consumeix
Sònia Rubio Jansana - EdPAC
Antropòloga Social i Cultural, màster oficial en Antropologia i Etnografia per la Universitat de Barcelona. Des de 2013 treballa com a educadora i formadora i és tècnica de projectes a EdPAC -Educació per a l'Acció Crítica-, entitat especialitzada en el treball educatiu en els àmbits de la salut i el consum adolescent i jove, particularment en les àrees de Drogues i Pantalles, aplicant la perspectiva de gènere.
14:00h Tancament de la Jornada
Sra. Joana Piñero Tinenta d’Alcalde de Polítiques Socials, Igualtat i Salut. Ajuntament de Cornellà de Llobregat.
Disseny imatge de la Jornada: Carlota Ramírez. Alumna del CFGS Gràfica Publicitària de l'escola Algueró de Sant Just Desvern.

II Jornada adolescències i drogues. Reflexions i abordatges al voltant del paper de la família en la prevenció del consum de drogues

El passat 17 de maig del 2018 va tenir lloc la II Jornada adolescències i drogues. Reflexions i abordatges al voltant del paper de la família en la prevenció del consum de drogues.
La jornada adreçada a professionals del territori va comptar amb:
-
David Pere Martínez Oró. Director de recerca a Episteme.
-
Otger Amatller Gutierrez. Coordinador de l'Àrea prevenció de la fundació salut i comunitat.
-
Nuria Puentes Estefania. Coordinadora del Pla de Drogues de la Mancomunitat Penedès-Garraf.
Aquí us deixem els àudios de les 3 ponències i les presentacions que es van utilitzar.
David Pere Martínez Oró
Del tabú a la normalització en el consum de drogues
Otger Amatller Gutierrez
Dogues i família. Vincles i abordatge
Nuria Puentes Estefania
Intervenció amb famílies des d'un espai d'assessorament




